Retro lierihattu – pääasiassa hyödyllinen vaatekappale.

Olen siinä mielessä erilaisessa tilanteessa tällä puolen Tellusta, että täällä on koittanut jälleen aika jolloin täytyy todenteolla alkaa suojautumaan tuolta ihmiselle kaikkein vahingollisimmalta, mutta myös elämän kannalta välttämättömältä luonnonilmiöltä – auringolta. Mikäli päänupissa on vielä jotain jota varjella, on jonkin sortin päähine täällä lähes olemattoman otsonikerroksen suojassa välttämätön. Näin ollen, jos tuo kyseinen vaatekappale tulee olemaan tehokäytössä porottavan auringon alla ja on vieläpä näkyvä osa kesäolemustasi, kannattaa kyseisen vaateparren hankintaan uhrata muutama ajatus ja ehkä ekstra pennikin.

Hyvän kesähatun täytyy kestävyyden lisäksi sopeutua ympäristöönsä ja kertoa jotain kantajansa persoonasta. Villiminkki -karvahattu aurinkorannalla, cocktail-röyhelöpäähine kalassa Tenolla tai koppalakin käyttö muussa kuin virantoimituksessa tai eksoottisessa tanssissa ovat esimerkkejä ympäristön vaatimuksien virheellisestä arvioinnista (ellet sitten ole osa Village People -yhtyettä). Itse päädyin valinnassani vintage -henkiseen, peri-Amerikkalaiset juuret omaavaan Stetsoniin. Kyseessä ei ole ikoninen cowboy-Stetsoni, joka toimisi kyllä Australian maaseudulla, vaan Kalifornian aurinkorannoilta vaikutteita saanut pellavalierihattu. Tuo hattu tuntuu miellyttävältä päässäni. Pellavan ansiosta se on kevyt ja hengittävä, mutta kestää hyvin auringonpaisteen ja ajoittaiset suolaveden pärskeet. Lisäksi hattu on tarpeeksi fiini, että voin käyttää sitä hyvin monenlaisissa sosiaalisissa tilanteissa. Ottamatta kantaa tämän hetkisiin trendeihin, Stetsonin pitkät perinteet ja klassiset leikkaukset tekevät lätsästä melko ajattoman. Mikä tärkeintä, hattu ajaa erinomaisesti asiansa nykyisessä ympäristössäni ja aionkin paistatella päiviä sen lierien varjossa jälleen tänä kesänä.

Tarkasta ulos Stetsonin uudet mallit Stetsonin sivuilta.
Sieltä löydät myös sopivat päähineet talveksi.
This entry was posted in Retro, Vintage -esineet and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.