Vintage seinäkello, ajattomasti ajassa.

“Onpas tyylikäs kello laitettu piiloon pois katseilta” oli ensimmäinen ajatukseni nähdessäni vintage seinäkellon pölyttymässä hävyttömän ison väliaikaisasumuksemme kaapissa. Yhtään hyvää syytä en moiselle toiminnalle keksinyt, sillä nostaessani puisen kellon hyllyltä alkoi se pitämään tasaista nakuttavaa ääntä, jonka välittömästi diagnosoin johtavan pidemmän viisarin ympärikiertoon n. 60 minuutissa. Sehän toimii.

Asumme  tällä hetkellä Sydneyssä, jossa majoitumme 3 kerroksisessa merenranta talossa, jonka perusvarusteluun kuuluu mm. uima-allas, poreallas, kuntosali, kaksi saksalaisvalmisteista autoa, käyttämättömiä huoneita ja kissa. Ei, meistä ei ole tullut opiskelijamiljonäärejä, vaan olemme vahtimassa tuota kattia kyseisessä porholukaalissa viiden viikon ajan. Tämä antaa hyvää aikaa perehtyä varakkaiden ihmisten esineistöön. Mitä ostaa jos on millä mällätä? Ensimmäisenä silmään pistää hämmentävä metallinen huilua soittava robotti (näyttää epäilyttävästi taiteelta), lukemattomat Budha-patsaat ja erinäiset matkamuistoesineet. Tarinansa varmasti on niilläkin. Pitäkööt sen toistaiseksi itsellään.

Takaisin kelloon. Tyylikkyyden ja semisti hermoja raastavan, mutta tunnelmallisen nakutuksen lisäksi, se ei syö pattereita. Se on ikiliikkuja. Käyntiin sen saat sipaisemalla heijaria ja niin viisari liikahtaa. Taikuutta. Miksi nämä ihmiset ovat laittaneet kaappiin yhden aidosti käyttökelpoisista esineistään? Olisi mukava tietää tuosta maagisesta puuloodasta enemmän, mutta löydän siitä ainoastaan yhden kaiverruksen NS/N. Mysteeri.

Vintage -tyylisiä seinäkelloja löydät esimerkiksi Suomen 
kellomuseon sivulta, josta voit myös tilata tuotteita kotiisi.
http://www.kellomuseo.fi/index.html
This entry was posted in Käsityöt, Vintage -esineet and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.