Rautaa ja raakapuuta, tuoli kova kuin elämä.

Tuoli, jonka runko on takorautaa ja jonka istuinosa koostuu neljästä käsittelemättömästä puulaudasta on kova. Tuolien Chuck Norris. Se ei taivu tai lyyhisty, eikä se koreile ruosteenestolla tai pinnoitteilla. Sitä ei myöskään tarvitse huoltaa tai siirtää suojaan sateelta, auringolta tai muilta sääilmiöiltä, sillä kuluminen ainoastaan lisää sen luonnetta. Se on tuoli, siinä voi istua. Ainakin sen 30 minuuttia, jonka keskiverto ihmisahteri moista koetusta kestää. Omistaaksesi tällaisen luonteikkaan tuolin mukavuudelle ei ole tilaa. Tätä tuolia ei nimittäin kukkakuvioisella istuinpehmusteella nöyryytetä.

Missä sitten tuota rautakankkujen kovanaamaistuinta voisi käyttää? Päivällispöydässä perheen yhteisissä ravitsemistilanteissa tuoli ainakin varmistaisi tehokkaan ravinnon nauttimisen ilman turhaa pikkukeskustelua ja päivän tapahtumien läpikäyntiä. Illanistujaiset ystävien kesken voisivat muuttua tehokkaiksi tunnin mittaisiksi illanseisojaisiksi tai ainakin edesauttaisi puuduttavien juhlajuomien pikaista nauttimista. Tuoli ei varmasti olisi hitti myöskään isoäidin teekutsuilla tai bridge-iltapäivissä. Kenties tuoli on tarkoitettu olemaan yksin pihaterassilla ja olemaan valmis aina kun sitä kulloinkin tarvitaan. Kuin yön ritari se pysyy varjoissa kunnes se kutsutaan esiin kannattelemaan raskaita esineitä, toimimaan sahapukkina tai poistamaan ei-toivottuja illallisvieraita tarjoamallaan istumiskokemuksella. Rautatuolille löytyy aina paikka jokaisesta itseään kunnioittavasta kotitaloudesta.

Tuoli on bongattu Shades of Pale -nimisen liikkeen edestä
Sydneyn Hunters Hillissä. Ei kotisivua.
This entry was posted in Käsityöt, Vintage -esineet and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.