County clean-up day, vuosikertasisustus tienvarresta.

Taas on se aika vuodesta kun monenlaista tavaraa on tarjolla ja naapuruston opiskelijanrentut, elämäntapapummit, expatit ja muut normaalit ihmiset kokoontuvat aamun koitteessa väijymään parhaita esillä olevia tuotteita. Tarjolla on tavaraa kodinelektroniikasta harrastevälineisiin ja huonekaluista autonmoottoreihin ja erilaisiin tunnistamattomiin esineisiin saakka. Kyse ei ole Stockan hulluista päivistä eikä Köpingin markkinoista, vaan kerran puolessavuodessa Sydneyn eri naapurustoissa järjestettävästä county clean-up päivästä ts. siivouspäivästä. Kyseisen palvelun tarkoitus on antaa naapurustolle mahdollisuus tyhjentää heidän asumuksensa nurkat ylimääraisestä tavarasta kaduille, josta ne siivotaan pois kunnan toimesta. Hyvin usein nuo ylimääräiset, monesti täysin käyttökelpoiset esineet löytävät uudet omistajat tuon päivän aikana. Tekeepä noista romuläjistä joskus varsinaisia löytöjäkin, kun muorin perintöantiikit siirretään syrjään uutta led-tekniikkaa hyödyntävän iMac-stereoarkkupakastin -yhdistelmän tieltä.

Tällä kertaa emme löytäneet varsinaisia arvoesineitä, mutta varsin käteviä käyttö-esineitä kyllä. Löysimme vanhahkon, puisen vintage -hyllyn jalkineidemme säilytykseen, sekä tyylikkään, antiikkisen taulun kehyksen. Viedessämme kehyksen alan asiantuntijalle pienimuotoista huoltotoimenpidettä varten, saimme tietää, että kyseinen kehys on todella 1900-luvun alkupuolelta. Se voisi olla tarpeeksi arvokas esim. perhepotretin, Maisteri-diplomin tai Kekkosen muotokuvan kehystämiseen. Me kuitenkin päätimme kehystää sillä tekotaiteellisen kukka-asetelmajulisteen.

Tapahtuma tarjoaa oivan tilaisuuden kierrättää vanhoja tavaroita, mutta toisaalta jäljelle jäänyt tavara viedään päivän päätteeksi suoraan kaatopaikalle kierrätyskeskusten sijaan. Valtavat tavaramassat teiden varsilla avaa silmät sille, miten paljon turhaa tavaraa kodeistamme löytyy ja miten se kaikki lopulta päätyy kaatopaikoille ja sitä kautta vesistöihimme.

Kierrätä käyttämättömät tavarasi ja asusteesi helposti esim.
UFF:n tai paikallisen kierrätyskeskuksesi kautta. 
Tai kierrätä verkossa Netcyclerin kautta.
This entry was posted in Antiikki, Vintage -esineet and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.